De kantoorkont

Ja echt, het bestaat: de kantoorkont. Ik hoorde hier voor het eerst over in de ochtendshow van Q-music dj’s Mattie en Wietze. Uiteraard op een ochtend waarop De Vriend tegen mij zei: ‘Goh schat, je hebt wel een platte kont in deze broek. Dat had je toch nooit?’ En bedankt maar weer.

 

 

Dus toen ik het woord kantoorkont hoorde op de radio ben ik er eens wat meer informatie over op gaan zoeken. 

De kantoorkont komt vooral voor bij mensen met een kantoorbaan, hoe verrassend. Dat we te veel zitten wordt al een tijdje op gehamerd. Dat bewegen goed voor je is ook. Nu blijkt dus ook dat je door al dat zitten tijdens kantooruren een platte bips krijgt.

 

Nu ambieer ik absoluut geen derrière à la J.Lo, maar een kantoorkont klinkt ook niet erg aantrekkelijk. Bij een foto van de zijkant moet wel duidelijk zijn wat de voorkant is en wat de achterkant, toch? Dus ik heb ook maar gelijk opgezocht hoe je je achterwerk in vorm kunt houden. En hoe meer ik las, hoe schuldiger ik me voelde over het feit dat ik afgelopen week niks aan cardio heb gedaan. 

 

 

Wat kun je doen om een platte kont te voorkomen?

Tip 1

Heel simpel, een stukje wandelen. Dit kan al tijdens je lunchpauze. Zelf doe ik dit ook met een aantal collega’s als het weer het toelaat. Na een wandeling kun je vaak weer fris aan het werk. Het schijnt dat per uur 5 minuten wandelen al kan helpen. Loop eens naar een collega wanneer je een vraag hebt. Dat is gezelliger dan mailen.

tip 2

Wat kun je doen om een platte kont te voorkomen?Squats. Veel mensen kennen ze als oefening voor de beenspieren, maar dat is niet het enige waar ze goed voor zijn. Ze houden je achterwerk ook in vorm. Twee vliegen in één klap voor de hardlopers dus!

 

tip 3

Wat kun je doen om een platte kont te voorkomen?Planken! Planken is goed voor zo ongeveer alle spieren in je lichaam. Het helpt de core stability te verbeteren en dat helpt je weer bij het hardlopen. Maar dat niet alleen, het werkt ook tegen de platgedrukte kaderen (denk bolletjes in een rugzak in het pretpark).

 

tip 4

Ga op je rug op de grond liggen, armen naast, handen plat op de grond. Ook je voeten staan plant op de grond en de knieën zijn dus gebogen. Druk je bekken omhoog. Het ziet er niet uit, maar je krijgt er wel sterke rugspieren en billen van.

Tip 5

 

De vijfde en laatste tip is een oefening die ik zelf heel vaak doe tijdens mijn krachttraining. Wanneer je deze links en rechts een aantal keer doet, gaan je billen vanzelf flink branden! Je gaat op handen en knieën zitten en je tilt één been op, voet steekt omhoog. Wissel na een aantal keer van kant.  Het been kan ook rustig een stukje hoger dan op de afbeelding staat.

Ik garandeer natuurlijk niks, maar hiermee zou iedereen de kantoorkont kunnen vermijden. En echt, ik ga braaf minimaal 1x in de week mijn oefeningen doen. Denk ik...

Reactie schrijven

Berichten: 0