Week 35 '16

Maandag: een rondje van ‘slechts’ 10km samen met Henk. Afgelopen weekend had ik last van mijn enkel, daarom dit rondje rustig aan gedaan met een pace van 5:27/km.

 Dinsdag is mijn trainingsdag met loopgroep gRUNn. Een superleuke, gemotiveerde groep. Dinsdag is intervaldag. Aangezien ik intervallen niet altijd even leuk vind, doe ik dit graag in de groep. Dat motiveert toch iets meer. Aan het eind van de training mochten we de Kardingerberg nog oprennen, dit heb ik ingeruild voor een extra rondje om de enkel niet onnodig te belasten (en ook omdat het mijn minst favoriete onderdeel van de training is ;))

Woensdag was een rustdag. Met het oog op de Afsluitdijk Open wilde ik mezelf niet te veel vermoeien. 32,8km is niet niks. Zover heb ik nog nooit gelopen.

Op donderdag loop ik vrijwel altijd een rondje met collega’s. Gelukkig mag dat op mijn werk en gelukkig voor alle collega’s zijn er douches ;). Collega Henk ging deze keer een heel klein rondje en samen met Peet heb ik een rondje van 6,5km gedaan op lage intensiteit. Heel knap van Peet, want dat is zo’n hardloper die altijd vol gas gaat, omdat je anders niet sneller zou worden. 

Vrijdag en zaterdag waren weer rustdagen. Ik wil het rustig aan doen voor de afsluitdijk. Maar nadat ik zaterdagavond net in slaap was gesukkeld waarschuwde mijn vriend mij dat het evenement was afgelast. Dat was wel even balen. Ook heel erg begrijpelijk hoor. Je wilt geen risico’s lopen als organisatie. Dus de wekker ging uit en ik heb eindeloos geslapen voor mijn gevoel.

Dat eindeloos slapen en 2 rustdagen had zijn weerslag op de loop van zondag. Als ik te lang slaap ben ik altijd zo sloom. Her dieseltje moest weer even op gang komen. 2 rustdagen is iets wat ik sinds een half jaar ook eigenlijk niet meer doe, dus deze 20km moest zo ongeveer uit mijn tenen komen. Maar ik heb het weer gedaan. Nu voorbereiden voor de Run van Winschoten, waar ik samen met 9 anderen 10x10km ga lopen.

Totaal gelopen deze week: 47,3km

 

Totaal aantal core stability trainingen: 0, volgende week moet dat anders!

Reactie schrijven

Berichten: 0