Week 36 '16

Deze week begon met een klein rondje op lage intensiteit. De 20km van afgelopen zondag heeft toch voor wat zware benen gezorgd. Gelukkig ging deze 6km wel weer erg lekker.

Dinsdag is intervaldag! Vandaag niet met de loopgroep meegelopen, maar mijn eigen plan getrokken. Ik heb al een tijdje mijn 600m training niet gedaan en dat zat me niet echt lekker. Dus, ik begon met 2km inlopen, daarna 1,2km op halve marathon pace (4:50-5:00) waarna 400m rust. Hierna begon de zware training pas echt. 6x600m met een pace van 4:10-4:20 met rustpauzes van 200m. Na de 6e intervalserie 2km rustig uitlopen naar huis. Zoals ik al zei had ik dit al een tijdje niet gedaan, maar ik had wel mijn pace per interval met 10sec opgeschroefd. Best een dingetje, maar alle intervallen zijn netjes binnen de tijd gelopen! Op zulke momenten ben ik ook heel blij met mijn horloge, want die geeft netjes aan wat ik wanneer moet doen. Als ik daar zelf op zou moeten letten, zou het niet zo hard gaan. Nu is het blik op oneindig en gaan met die banaan tot het horloge piept.

Woensdag was een rustdag, na 3 dagen achter elkaar lopen mocht dat wel weer. En, lucky me, de pepernoten lagen weer in de winkel! Gelijk maar een zak kruidnootjes gehaald. Die vind ik zo ontzettend lekker! En blijkbaar was ik niet de enige die blij was, want ik heb de laatste zak kruidnootjes veroverd.

 

’s Avonds naar de sportmasseur geweest om de spieren los te laten masseren. Schijnt goed te zijn. Nu ben ik bijna klaar voor de Run Winschoten van komende zaterdag!

Donderdag het laatste loopje voor saturday matchday gedaan. Als voorbereiding op een wedstrijd doe ik vaak een minutenloopje. Tijdens een minutenloop zet je een aantal keer flink aan, hierdoor worden de snelle spieren in je benen een beetje wakker geschud en de hartslag gaat korte tijd flink omhoog. Maar je wordt er niet per se moe van en omdat het om korte periodes van inspanning gaat, zou je hier geen spierpijn aan over mogen houden. Omdat je snelle spieren nu wakker zijn, ben jij klaar voor een wedstrijd!

Hoe ziet zo’n loop eruit? De eerste 3km loop ik in op een rustig tempo. Dan 6 keer 1 minuut zo hard mogelijk en 1 minuut rust (en dan bedoel ik ook echt rust), na de 6e keer een rustpauze van 3 minuten. Geniet van die 3 minuten, want daarna nog 4 keer 1 minuut knallen en 1 minuut rust, om ten slotte 3km uit te lopen. Elke keer als ik deze loop is het een sport om net weer wat meer meters te pakken dan de keer daarvoor. Nieuwsgierig naar hoe hard ik zo’n minuut loop? Klik dan op de derde foto op deze pagina. 

En dit moet ik ook kwijt, want ik ben supertrots, Vriend is vandaag officieel lid geworden van Team4mijl!

Vrijdag rustdag! Het is niet verstandig om een minutenloop de dag voor de wedstrijd te doen, dus vandaag bleven de hardloopschoenen in de kast.

 

Vandaag stond er krachtvoer voor hardlopers op het menu, lekkere pannenkoeken, lekker veel koolhydraten. Om het nog een beetje gezond te houden heb ik ook een pannenkoek met aardbeien en banaan (en oké, ook met nutella) en een pannenkoek met appel en stroop gegeten, want gezond kan ook gewoon lekker zijn!

Zaterdag was het dan zover, raceday! Henk en ik vertrokken al vroeg richting Simon, daar zouden we verzamelen en met 8 mensen naar Winschoten rijden. 2 kwamen wat later vanuit Amsterdam en dat maakte de 10 compleet. Hoe het lopen ging? Niet wat ik had gehoopt, maar gezien het weer (27 graden op je koppie) ben ik ook zeker niet ontevreden. Voor het hele verslag van de Run, check mijn blog Run Winschoten. Gezellig was het in ieder geval wel! En dat is ook zeker wat waard. Nu op zoek naar een 10km in een maand dat het wat minder warm is ;)

Zondag was ik sowieso van plan om te gaan lopen, de afstand hing even af van hoe de benen voelden na de race van zaterdag. Maar ze voelden best goed. Dus samen met Henk op pad gegaan en 13,4km op laag tempo gelopen. Zo hebben we de benen wat in beweging gehouden en de zuren uit de aderen gelopen. Lopen op lage intensiteit is na zo’n wedstrijd heel erg lekker.

Totaal gelopen deze week: 50,2km. Vooral veel 10km's afgelopen week. Volgende week wel weer een paar lange afstanden pakken in voor bereiding op Amsterdam.

Totaal aantal core stability trainingen: 0, shame on me.

Reactie schrijven

Berichten: 0