Week 37 '16

Maandag was een rustdag. Na het weekend met een wedstrijd en een losloop van meer dan 13km was ik hier wel weer aan toe. Daarbij had ik grote plannen voor het weekend ter voorbereiding voor Amsterdam.

Dinsdag met loopgroep gRUNn meegelopen. Vanwege de warmte een beetje een aangepast programma. Wel intervalletjes, maar korte stukken deze keer. Gelukkig in de schaduw, maar toch was het nog zweten, hijgen en puffen. En niet te vergeten, veel drinken.

Woensdag was het bloody hot. Zo warm dat mijn benen er loom van waren en zwaar aanvoelden. Ik had geen zin om te lopen en heb dat dan ook lekker niet gedaan. Het moet wel leuk blijven. Henk wilde wel een stukje lopen, dus ben ik op de fiets met hem meegereden. Toch nog iets nuttigs gedaan. Ooh ja, ik wilde vandaag ook echt krachttraining doen, maar zelfs daar vond ik het te warm voor.

Donderdag moest ik wel weer lopen van mezelf, die marathon komt toch wel erg dichtbij. Dus heb ik, zoals ik vaker doe op hele warme dagen, de wekker een uurtje eerder gezet om in alle vroegte de zon tegemoet te gaan lopen. Letterlijk deze keer, want het wordt toch echt alweer later licht ’s ochtends. De eerste 5km waren de lampjes om de arm weer nodig. De 2e helft konden de lampjes uit en kon van de mooie roze, gouden, blauwe lucht worden genoten die bij een prachtige zonsopkomst hoorden deze ochtend. Na zo’n vroege loop kan ik altijd met een voldaan gevoel aan een fitte werkdag beginnen.

Vrijdag was ook weer rustdag. Niet gelopen, niet gefietst, niet eens gewandeld. Het warme weer van de afgelopen dagen heeft ook zo z’n invloed gehad op hoe goed Henk en ik sliepen, dus na een filmpje zijn we lekker vroeg gaan slapen.

Zaterdag: vandaag had ik grootse plannen. Met nog 29 dagen op de teller tot Amsterdam wilde ik graag een laatste lange duurloop gaan doen voor ik zou beginnen met afbouwen. Ik had 35km in mijn hoofd zitten. En wat ik in mijn hoofd heb, moet gebeuren ook (nou ja, in dit geval… ik heb ook wel eens iets in mijn hoofd waarbij ik heel hard terug wordt gefloten door mijn bankrekening, maar dat is wat anders ;)). Henk fietste in dit geval met mij mee om mij onderweg van de nodige gelletjes en hydratatie te voorzien. Mijn doel was om een pace te lopen tussen de 5:30 en 5:40, iets wat me normaal gesproken makkelijk af gaat. De eerste 25km was ik nog niet zo bang voor, dat is een afstand waar ik weinig moeite mee heb. Ook in dit geval, het eerste stuk ging met een mooie pace van ongeveer 5:32. Lekker. En het weer zat mee, niet te warm, soms zon, soms een wolkje, helemaal goed.

De 5km daarna kwam de klad er wel wat in. Wegens een opengebroken weg moest ik over een soort bospaadje/schelpenpad vol hobbels, bobbels en boomwortels. Niet heel prettig wanneer je al moe begint te worden en dan ook nog eens extra op moet letten waar je je voeten neerzet. Ik kijk liever ver voor me uit. 

Maar goed, km 30 t/m 33 ging weer fijn over het asfalt, het lopen ging weer lekker en het hoofd klaarde op. Het ging niet heel hard meer, maar ik liep heerlijk. De laatste 2km waren weer wat minder, het tempo zakte weg en toen ik bijna bij mijn voordeur was, had 34,5km op de teller staan. Dus nog even een blokje om, want 500m op 35km kan ik gewoon niet laten liggen.

Man, man, wat was ik blij dat die voordeur voor de 2e keer in beeld kwam. Henk was al eerder naar huis gegaan en had een proteïne shake voor me klaar staan, heerlijk. Daarna douchen, naar de bank strompelen en 1,5 liter ranja naar binnen gegoten. Ik blijf zitten waar ik zit.

En mijn doel is ondanks de zware kilometers behaald. Gemiddelde pace: 5:39/km

Zondag, vandaag dus, een recovery run gedaan. ‘Slechts’ een stukje van 9km gelopen na de lange afstand van gisteren. Zeer lage intensiteit, lage hartslag en een met een muziekje op genietend een stukje rondgehobbeld om de melkzuren uit de benen te verdrijven. Er waren hier en daar wat pijntjes, maar die verdwenen gedurende de run ook weer. Ik heb er nog aan zitten denken om 1km extra te lopen, maar daar had ik toch geen zin in.

Straks nog een paar buik- rug- en schouderoefeningen. De krachttraining begint echt weer. Mijn buikspieren zijn gelpuddinkjes geworden, mijn rug staat uit protest hol en mijn schouders doen pijn van de verwaarlozing. Werk aan de winkel dus. Daarna de beentjes omhoog, Netflix aan en ik vermaak me wel de rest van de dag!

En voor alle mensen die vandaag aan de Dam tot Dam meedoen… Succes!

Totaal gelopen deze week: 61,5km

Totaal aantal core stability trainingen: een halve, er is progressie :D.

Reactie schrijven

Berichten: 0