Week 38 '16

Een beetje later dan normaal, maar hier weer een weekoverzicht. Ik probeer om op zondag een weekoverzicht te plaatsen, maar door Berlijn is dat nu wat later geworden. 

De week begon wederom met een rustdag. Na de 35km van zaterdag was dat wel nodig. Te veel achter elkaar lopen vlak voor een marathon is niet goed. Daarbij waren de benen ook wat zwaar, dus voetjes omhoog en lekker een dagje niks.

Dinsdag stond iets nieuws op het programma, meetrainen met de LA2 (Lange Afstand 2) van Groningen Atletiek. Normaal gesproken train ik op dinsdag met een supergezellige loopgroep, maar ik wil toch eens iets nieuws proberen. En ik had geluk, deze keer kon binnen de groep worden gekozen tussen een baantraining en een wegtraining. 

Nou ja, als ik er dan toch ben wil ik wel eens op zo’n echte atletiekbaan trainen. Er stond een intervaltraining op het programma van 20x200m op flink tempo, daarna 100m wandelen en 100m dribbelen. Dat klinkt niet heel veel, maar het is toch even 8km wat je op zo’n avond loopt. Met in- en uitloop werd het zelfs 13,1km. Een mooie afstand om de week mee te beginnen. En over mijn tempo’s ben ik ook tevreden. De 200m werd tussen de 40 en 45 seconden gelopen, wat 3:20 tot 3:45 per km is.

De andere mensen die ook voor de baantraining hadden gekozen waren wat sneller dan ik, maar daar zie ik juist wel een uitdaging in. Dan heb ik mensen waar ik me aan op kon trekken. Voor mij een leuke, geslaagde training. Volgende week weer.

Woensdag weer een rustdag. Zo’n training van dinsdag hakt er wel in. Een baan loopt anders, doordat er meer demping in de baan zelf zit. Het advies van de looptrainer was dan ook om juist oude schoenen aan te trekken. Een baan en nieuwe schoenen met veel demping kan voor last van de kuiten zorgen. En last van de kuiten had ik inderdaad. Daarbij was ik niet helemaal fit, nog meer reden om niet te gaan.

Donderdag had ik eigenlijk helemaal geen zin om te lopen. Ik was nog steeds niet fit, maar uit ervaring weet ik ook dat het dan juist fijn kan zijn om te lopen. Even die bacillen eruit zweten. 

Dus niet zeuren en die schoenen aantrekken. Als ik dan eenmaal loop is het toch wel erg lekker. Waar ik eerst 6km wilde lopen, heb ik er toch nog 8km van gemaakt. Heerlijk gevoel.

Vrijdag een rustdag met een reden. Vandaag was de eerste dag die in het teken stond van Berlijn. Vriend Henk gaat namelijk zondag de marathon van Berlijn lopen.

Voor meer over Berlijn, lees dan mijn blog ‘Berlijn’.

Zaterdag heb ik ’s ochtends zelf een stuk gelopen. Als ik in een vreemde stad ben, wil ik daar natuurlijk wel mijn hardloopschoenen aantrekken. Staat weer leuk op Strava. Het plan vandaag was 21,1km, mijn eigen halve marathon van Berlijn. 

Slechts een paar 100m van het hotel was een groot park, Tiergarten. Hier zou de volgende dag de eerste 1,5km van de marathon ook door lopen. Ik had mijn moment of fame al één dag eerder.

Het eerste stuk liep ik rondjes door een klein gedeelte van het park. Dat was ook wel nodig, want ik verdwaal nog met een TomTom (sta je ineens in Joure in plaats van Groningen…). Maar na 3x ongeveer hetzelfde rondje van zo’n 4km begon dit park wat te vervelen. Dus toch heel bad ass de weg overgestoken voor parkje 2.0. Dit parkje was zo niet nog kleiner, maar het gaf in ieder geval even wat afwisseling. En weinig kans op verdwalen ;).

Na een paar rondjes in dit park ben ik de weg weer overgestoken voor een laatste rondje door parkje 1.0 om vervolgens weer richting hotel te lopen. Ongeveer 400m voor het hotel kon ik de 21,1km afklokken. Heerlijk begin van de dag.

Zondag stond natuurlijk vooral in het teken van de marathon. Wat een happening in zo’n stad. Dat is zo gaaf om te zien en mee te maken.

Na de halve stad doorgesjouwd te hebben, wilde ik zelf toch ook nog een stukje lopen. Weer in het park vlakbij, weer in een ander gedeelte van het park. Berlijn heeft toch wat meer heuvels en vals plat dan ik dacht. Ik voelde mijn kuiten in het begin wel. Nu wilde ik slechts 8km lopen, puur de kuiten loslopen, en dat was in park 3.0 goed te doen. Voor ik het wist zat ik op 8km en moest in nog terug naar het hotel, al met al werd het daardoor een loopje van 9,3km. Terwijl ik er liep, waren er ook nog vele marathonlopers in het park. De één liep wat soepeler dan de ander, maar stuk voor stuk zijn het kanjers in mijn ogen.

Totaal gelopen deze week: 51,5km

Totaal aantal core stability trainingen: 1x, voorafgaand aan de atletiektraining (ja, daar kwam ik even mooi mee weg :D).

Reactie schrijven

Berichten: 0