Week 39 '16

Maandag was back to home dag. Om half 11 stonden Harald en Carsten bij ons hotel om aan de terugweg te beginnen. Ik heb er ook gelijk maar een rustdag van gemaakt. Na meer dan 6 uur in de auto was ik zo gaar dat ik ook geen zin meer had.

Dinsdag stond er weer een atletiektraining op het programma. Omdat ik nog niet officieel bij de club zit, is het voor mij een verrassing wat de training gaat worden tot het moment dat ik er ben. Vandaag gingen we in voorbereiding op de 4 mijl van Groningen het 4 mijl parcours in Onlanden zo hard mogelijk lopen. Vooraf ongeveer 3km inloop + oefeningen en na de tijd ook nog weer 3km uitloop. Het parcours zelf ging best redelijk. De groep is net wat sneller dan ik, dus ik heb een uitdaging…

Woensdag was een rustdag. Voor het eerst sinds tijden had ik ook weer spierpijn in mijn kuiten. Blijkbaar onder ‘groepsdruk’ toch iets te fanatiek over dat 4 mijl parcours geraced. Voor mij is pijn in mijn kuiten wel een teken dat ik in ieder geval goed op mijn midden- voorvoet ben geland gedurende de training. Positief voor een doorgewinterd haklander. 

Vandaag ook maar weer wat core stability gedaan. Ik merk dat ik wat wiebelig wordt in de mijn rug. Dus de buik- en rugspieren mochten aan de bak.

Donderdag weer een atletiektraining en nog steeds pijn in mijn kuiten. Maar wie sneller wil worden moet pijn lijden, af en toe dan, het moet ook leuk blijven… Vandaag een rustige duurloop met 6x 3minuten tempo. De groep had een iets andere samenstelling dan dinsdag, waardoor er mensen waren met ongeveer hetzelfde tempo als ik. Erg prettig.

Vrijdag weer een rustdag. Hopelijk knappen de kuiten hier iets van op.

Zaterdag stond een rustige duurloop in de planning. Een Hele, Hele Rustige onder fietsbegeleiding van Henk. Het werd 23km in een tempo net onder de 6:00/km. Vandaag veel op ademhaling gelet, omdat ik nog wel eens wat hoog een oppervlakkig wil ademhalen. Door goed uit te ademen wordt dit beter. Hopelijk helpt het ook bij de marathon.

Zondag een korte ronde van 6km op mijn nieuwe Nike schoenen. Op nieuwe schoenen begin ik meestal met korte rondes, de ervaring heeft geleerd dat er anders nog meer teennagels sneuvelen. In het weekend een korte ronde houdt het leuk, je doet toch iets, maar houdt ook tijd over voor andere leuke dingen. Het leven bestaat ten slotte niet alleen uit hardlopen (nee, echt niet).

Totaal gelopen deze week: 57,3km

Totaal aantal core stability trainingen: 1x.

Reactie schrijven

Berichten: 0