4mijl van Groningen 2016

De 4 mijl van Groningen is met 23.000 lopers één van de grootste loopevenementen van het noorden van het land. Dit jaar vierde het evenementen haar 30e verjaardag. Best een nette prestatie.

Net als de afgelopen 2 jaar deed ik met mijn werk mee met de bedrijvenloop. Hier zitten een paar voordelen aan. Het is supergezellig om met collega’s te lopen en vooral ook na te zitten in een kroegje en je start lekker vooraan. Moet je je voorstellen hoe het is om in het laatste startvak te staan als er al 22.000 mensen voor je van start zijn gegaan. Da’s best druk zeg maar.

Dit jaar hadden we helemaal geluk. Ons wedstrijdteam stond super de super vooraan en ik, als recreant, stond direct achter de wedstrijdlopers. Slechts 500 mensen voor mij.

Na het maken van de groepsfoto (ook altijd leuk) en het inleveren van jasjes, tasjes en het doen van de plasjes begaven we ons met ongeveer 50 man richting ons startvak. Doordat we zo vooraan stonden, hoefden we in ieder geval niet lang te wachten. Ook leuk, via Instagram had ik al gezien dat ik in hetzelfde startvak zou staan als Rob, dus ik dacht dat hij me wel kon gaan hazen nu ik niet voluit zou gaan. 

Terwijl we daar met 1.000 man in een startvak staan heeft Rob het gepresteerd mij te vinden, en dat terwijl we allebei vrij klein zijn. Maar, lekker gezellig, wij konden ons aan elkaar optrekken. 

Wat ik van de vorige edities wel heb geleerd is dat je vooral niet bescheiden moet zijn en lekker vooraan moet gaan staan. Toen het startschot ging, waren we dan ook vrij snel weg. Rob ging er als een speer vandoor en zigzagde tussen de mensen door, ik deed het iets rustiger aan en dacht: komt wel goed, vandaan is er geen streven. Na ongeveer 500m liep ik weer naast Rob en hebben we 2km samen over het parcours gelopen. Na die 2,5km moest Rob helaas lossen en ben ik op mijn tempo verder gegaan.

Toen ik de Herestraat in kwam had ik wel al het idee dat ik een mooie tijd liep, maar hoe mooi precies wist ik niet. Ik dacht wel onder het half uur. Doordat ik niet voluit ging, maakte het ook niet zoveel uit. En juist door die instelling heb ik zo lekker gelopen. Ik heb weinig op mijn horloge gekeken, ik MOEST immers niks, alles was goed.

Wat ook meewerkte was het weer. Het was lekker koel, beetje vochtig en bewolkt. Weer waarin ik qua lopen het best gedij.

500m voor de finish zat er nog een dikke vette eindsprint in en toen ik mijn horloge op stop zette over de finish zag ik tot mijn verbazing een eindtijd van 28:52 (later gecorrigeerd naar 28:51 door de organisatie). Hoe gaaf is dat. Ik zat niet een beetje onder het half uur, maar meer dan een minuut. Dat beloofd wat voor volgend jaar.

Nadat ik de medaille en drinken in ontvangst had genomen ben ik samen met een paar collega’s richting de kledingwagens geslenterd. En wie kwam in onderweg nog weer tegen? Juist, Rob. Ook die had een top onder het half uur neergezet. Beide waren we dus erg tevreden.

Het leuke van de bedrijvenloop is dat je na de tijd lekker met je collega’s na kunt praten in een toegewezen kroegje. Zo ook dit jaar weer. Want het gaat niet alleen om het lopen bij dit evenement, het gaat om de teamspirit. En die is elk jaar gelukkig goed (een paar biertjes werken voor sommige ook wel mee;)). Al met al waren ook mijn collega’s stuk voor stuk tevreden met hun tijd. Volgend jaar weer!

Commentaar schrijven

Commentaren: 0