Week 40 '16

Ooh man, ooh man, ooh man, ik had zo geen motivatie om te lopen deze week. Deze keer ben ik dan ook lekker kort van stof =D.

Na het weekend met in totaal 29km op de teller begon het maandag al met de gedachte: ik ga lekker niks doen. Dat was makkelijk vol te houden.

Dinsdag stond er een heuveltraining op het programma van de atletiekclub. Ik heb niks met heuvels (lucky me is Nederland lekker vlak) en al helemaal niet met heuveltrainingen. Voor de marathon had ik ook geen zin in (nog meer) pijn in mijn kuiten, dus ik heb zelf een stukje van 10km gelopen op marathonpace. Eigenlijk was 12k beter geweest, maar mijn 12km rondje was deels afgesloten en ik had al geen zin, dus dit was een goed excuus voor 2km minder.

Woensdag naar de sportmasseur geweest. Ik heb het idee dat ik steeds meer op mijn middenvoorvoet ga landen. Dat is technisch gezien super, maar het bezorgd me ook pijn in mijn kuiten. En dat is niet fijn zo vlak voor de marathon. De kuiten zijn goed los gemasseerd en ik denk dat ik er zo wel tegenaan kan bij de marathon.

Donderdag had ik net als de helft van Nederland een kop vol snot, ook niet iets waar ik heel blij van word (als ik nu maar niet ziek wordt, dat mag niet). Dus een rondje van ‘slechts’ 10km op een lekker easy tempo. Heb ik toch nog iets gedaan. Een paar tempostukken was beter geweest, maar wederom geen zin en mijn snothoofd stond er ook niet naar.

Vrijdag en zaterdag waren rustdagen, omdat de zondag in het teken zou staan van de 4mijl van Groningen.

En zondag heb ik dus 4 mijl, ongeveer 6,4km gelopen. Dit ging boven verwachting goed. Ik ben niet voluit gegaan met het oog op de marathon en toch heb ik een geweldige tijd neergezet. Meer hierover in mijn blog over de 4mijl.

Totaal gelopen deze week: 26,4km (laten we dit alvast afbouwen voor de marathon noemen)

Totaal aantal core stability trainingen: ga ik het niet eens meer over hebben, komt na de marathon wel weer. Echt waar…

Reactie schrijven

Berichten: 0