Nacht van Groningen, Groningen

HOE LEUK IS DIT! Ik heb gewoon eens een keer iets gewonnen. En dan ook nog iets waar ik oprecht blij van wordt. Fit with Marit mocht van Subway 10 startnummers voor de Nacht van Groningen 10km verloten en ik ben 1 van de gelukkige winnaars. Subway was namelijk 1 van de sponsors van het evenement.

Dus zaterdag vertrok ik naar de Oude Ebbingestraat waar we om 18:30 met team Fit with Marit hadden afgesproken. Van tevoren hebben we hardloopverhalen met elkaar uitgewisseld. Van Subway mochten we alles bestellen waar we zin in hadden, tot de koekjes aan toe. Ik zeg; altijd goed! Na het broodje hebben we met z'n allen de startnummers opgehaald op de Ossenmarkt, waar ook later die avond zou worden gestart. Tussendoor hebben we nog weer in de Subway gezeten en na het aantrekken van het Subway Running Club shirt vertrokken we richting de start.

Om 20:50 klonk het startschot voor de 10 km. De overige afstanden waren al gestart, daardoor was het de eerste 2km behoorlijk dringen in de smalle straatjes rondom het Noorderplantsoen. Normaal gesproken is deze loop wat meer in de zomer, maar nu was het echt donker op sommige stukjes tijdens het lopen. Dit had zo zijn charmes.  Het eerste gedeelte ging door het Noorderplantsoen en daarna werd de loper nog een stukje door de binnenstad van Groningen geleid. Langs de gracht met alle mooie bootjes.

Omdat het rondje 5km was, moesten wij dus 2 rondjes lopen. Het tweede rondje was een stuk minder druk dan het eerste, omdat de 5km lopers toen al gefinisht waren. Het tweede rondje ging zwaar, het parcours heft veel bochtjes en hier en daar ook vals plat. Nu liet mijn voorbereiding ook zeker te wensen over, dat het geen toptijd zou worden had ik van tevoren al bedacht. Uiteindelijk ben ik gefinisht in iets meer dan 50 minute. Nog steeds een hele redelijke tijd.

De Nacht van Groningen was een geslaagde loop. Door alle verschillende afstanden die worden aangeboden is het ook leuk en mogelijk om met een groep met verschillende niveaus mee te doen. Iedereen zijn eigen afstand en niveau. Er zitten wel veel bochten in het parcours, sommige delen zijn smal en soms is er vals plat, dat maakt een toptijd lasting. Maar voor de sfeer en de leuke omgeving moet je de loop zeker doen. En de medaille was dit jaar ook een mooie.

Reactie schrijven

Berichten: 0