Midwintermarathon Apeldoorn

De midwintermarathon op 5 februari was de eerste wedstrijd voor mij in 2017. De Halve van Egmond had ik helaas moeten laten schieten door een conditie die te wensen overliet.

's Ochtends mocht ik al vroeg op pad. Vanuit het hoge noorden was het toch bijna anderhalf uur rijden. Ik had veel goede verhalen gehoord en gelezen over deze loop, dus ik wilde het spectakel minimaal 1x zelf meemaken.

Eenmaal in Apeldoorn was de weg naar de parkeerplaats snel en makkelijk te vinden. Pendelbussen reden af en aan om gestrande lopers naar het theater bij de start te brengen. Dit was een enorm gebouw waar je makkelijk verdwaalde (zeker met mijn richtingsgevoel) en zo ongeveer die 10mijl in het gebouw had kunen lopen. Eenmaal binnen kwam ik al snel mensen tegen van Loopgroep gRunn, waar ik ook gezellig mee warm kon lopen.

En toen werd het tijd om naar de start te gaan. Starten was verdeeld in vakken gebaseerd op eindtijd. Een methode die voor mij prima werkt. In het startvak zag ik al wat Instagramlopers, altijd gezellig. Het startschot klonk en we konden op weg. Ik was al gewaarschuwd dat het eerste gedeelde vooral omhoog zou gaan dus te hard starten kon je volledig opbreken. Dat klopte ook, in Apeldoorn was het nog wel te doen, maar na een kilometer of 3 kregen de benen het zwaar te verduren. Dit duurde tot kilometer 8. Ik ben het platte Groningse landschap gewend, dit was echt afzien (Note to myself: meer heuveltrainingen doen!!).

De tweede helft van de race liep lekker naar beneden. Daar heb ik toch een paar mooie paces kunnen pakken. En dit zal ook de enige wedstrijd zijn waarop ik een negatieve split zal lopen. De tweede helft ging al met al voorspoedig en voor de finish zat er ook nog een sprintje in. Ik ben gefinisht in een nette 1:19. Zeker niet verkeerd. Hiermee is ook mijn eerste officiele PR voor de 10EM gezet, deze stond nog niet op mijn lijst.

Ik snap inmiddels waarom deze loop groot is. Het parcours is zeker niet makkelijk, maar wel heel mooi. Je loopt door de bossen, het is een prachtige omgeving. Ik raad de loop aan, maar je moet er niet heen gaan om een PR neer te zetten om de hele simpele reden dat je veel heuvels hebt. Dus ga voor de mooie omgeving en de gezelligheid, want gezellig is de loop ook zeker. Na afloop krijg je een mooie medaille als aandenken.

Totaal aantal kilometers: 36,6

Reactie schrijven

Berichten: 0