Road to Berlijn week 7

Maandag gelijk weer aan de bak nadat ik afgelopen week een rustweek had gehad. Natuurlijk niet te hard van stapel lopen, dus een duurloop van 60 minuten was in dit geval een mooie opstart van een nieuwe week.

Dinsdag, de meest verrassende dag van de week. Samen met mijn zusje ben ik weer naar loopgroep gRunn geweest voor een intervaltraining. Deze week moesten we groepjes maken van 3 personen. Omdat we dachten dat het de warming up zou zijn, gingen verschillende niveaus bij elkaar staan. Bleek toch dat we in deze groep een fartlektraining gingen doen. Per ronde bepaalde 1 persoon wat de groep ging doen. Heel erg leuk en voor sommige mensen best pittig,

Woensdag een rustige duurloop van 45 minuten om de benen soepel te houden na de fartlek. Het was heerlijk weer. Ik kan er dan echt van genieten om een rustig rondje in de buitenlucht te lopen.

Vierde dag op rij en het was de bedoeling dat ik een intervaltraining zou gaan doen. 8x4 minuten op 4:30 en 1 minuut pauze tussendoor. De eerste interval was al zwaar, de wind vol in het gezicht en hele zware vermoeide benen. Nou gaat mijn eerste interval wel vaker zwaar, dus ik begon toch aan mijn tweede 4 minuten snel. Niet vooruit te branden. Ik kwam nauwelijks onder de 4:40 en voor mijn gevoel stonden mijn benen in brand. Na een minuutje rust toch nog een poging gedaan, maar die heb ik na 3 minuten gestaakt, ik kon niet meer. Inmiddels had ik ook zijwind, dus dat was al beter. Maar ja, als je benen niet willen houdt het op. Met wind mee nog 2x 3 minuten hard gelopen en toen was ik er wel klaar mee. Zaterdag 25km in Gieten, die wilde ik graag goed uitlopen.

Zaterdag was het raceday! Wat ik heb ik een heerlijke 25km door de bossen van Gieten gelopen. Superleuk ook dat Simon en Maarten meeliepen en zich heel vriendelijk aan mij hebben aangepast. En mij ook een beetje uit de wind hebben gehouden ;). Hier heb ik een hele blog over geschreven, zie Run Gieten. Na deze race was de hardloopweek weer klaar.

Reactie schrijven

Berichten: 0