Run for Women Montréal

Ben je op vakantie, doe je niet één, maar TWEE wedstrijdjes. Must be crazy about running…

 

Dat klopt ook inderdaad wel, maar ik ben nog meer crazy about medailles. Zeker als het speciale zijn en het is toch echt maar de vraag of er ooit weer in Canada geracet kan worden.

meer lezen

Road to Berlijn week 10

Maandag weer vol goede moed de schoenen aan getrokken. Gisteren had ik een voet waar je u tegen zei, maar de zwelling leek vandaag wat minder. Bianca wilde ook graag een stukje lopen, dus we besloten samen te gaan. Er was een rondje door het bos van zo'n 7km, een afstand die voor ons beide goed te doen is. De GPS hield er na 2km wel mee, dus het was soms wat gokken waar we heen moesten, maar we zijn maar 1x verdwaald! Best goed voor mensen die met een TomTom nog verdwalen... Het lopen zelf ging eigenlijk best lekker, voetje hield zich redelijk goed en na de tijd leek de zwelling juist nog minder.

meer lezen

Tamarack Ottowa Raceweekend

Sta je dan, in je vakantie, in je hardloopkloffie aan de start van een wedstrijd in Ottawa. Er zullen mensen zijn die denken ‘wat een lol’, maar Bianca en ik vinden hardlopen inderdaad best een lol.

En precies daarom hebben wij ons ergens begin dit jaar opgegeven voor een wedstrijd in Ottawa, Canada. 

 

In eerste instantie zouden we 10km lopen, maar omdat de race pas om 18:30 zou starten en we nog wel ‘even’ 2,5 uur in de auto naar onze volgende stop moesten rijden, hebben we besloten de afstand om te zetten naar 5 km. Deze startte om 16:00, dat kwam wat beter uit.

meer lezen

Canada, 2e week

Vrijdag, het begin van de tweede week in Canada. Wat gaat de tijd snel! Al zoveel gedaan en nog zoveel te zien. 

Vandaag hadden we een hele dag omdoor Ottowa heen te lopen en van alles te bekijken. Het weer was gelukkig beter dan gisteren, slecht een enkele bui werd er voorspeld. En gelukkig klopten de voorspellingen, de ochtend hadden we in ieder geval droog. Deze hebben we gebruikt om Ottowa's beroemde Parliament Hill, vlakbij Rideau Canal, op te lopen en alle historische gebouwen daar te bekijken. Op de heuvel staat onder andere het parlementsgebouw van Canada (wat niet zo vreemd is met die naam) en de Peacetower. Ergens deed dit een beetje denken aan de Big Ben in Londen. Op het plein voor het parlement staan vele standbeelden van mensen die iets voor Canada hebben betekend in de geschiedenis. 

Vanaf Parliament Hill kun je een stukje doorwandelen naar de Canadian Court en een  prachtige kerk aan de andere kant van de weg. 

Je kunt er ook voor kiezen de trap naar beneden naar de sluizen te nemen. Dit hebben wij gedaan. Daar bevind zich een museum over de geschiedenis van Canada. Omdat het inmiddels wel regende zijn we hier naar binnen gegaan. Het is een aanrader. Je wordt meegenomen door de eeuwen en de opbouw van de stad Ottowa. Je kunt je hier makkelijk een uur vermaken. Wat ook nog mooi is om te bekijken - als je er dan toch bent hè - zijn het oorlogsmonument en het Chateau Laurier Hotel.

Na het museum zijn we Byward Market nog even in geweest, maar alleen het overdekte gedeelte. 

Toen was het alweer tijd om te eten. We zaten tussen de honkbalsupporters, blijkbaar was er een superbelangrijke wedstrijd... wisten wij veel.

meer lezen

Road to Berlijn week 9

Maandag startte de week met een 45' loopje. Daarvoor had Bianca een route langs een meer gevonden. Het werd daarmee wel een ik-krijg-er-het-heen-en-weer-van-loopje. Dat was zeker geen straf, de eerste 22,5' heen heb ik me de ogen uitgekeken naar de huizen aan mijn rechterkant. Gigantische huizen met prachtig aangelegde tuinen en zeer vriendelijke mensen. De andere helft hield ik mijn hoofd naar rechts om het meer te bewonderen. Ik heb ook als een tierelier gelopen die dag, mooi tempo en toch een lage hartslag. Heerlijk.

meer lezen

Canada, 1e week

Donderdag bracht Henk mij al naar Bianca, zodat ik daar alvast kon slapen. Bianca woont ietsie dichter bij Schiphol dan ik en wanneer je er om ongeveer 6:30 moet zijn is het logistiek gezien, en slaaptechnisch, wel prettig om alvast zo dichtbij mogelijk te zijn.

meer lezen

Road to Berlijn week 8

Maandag begon de nieuwe week met een losloop van 60'. De 25km van afgelopen zaterdag zat nog wel wat in de benen, dus echt snel ging het niet. De benen zijn in ieder geval ontdaan van wat zuur.

meer lezen

Road to Berlijn week 7

Maandag gelijk weer aan de bak nadat ik afgelopen week een rustweek had gehad. Natuurlijk niet te hard van stapel lopen, dus een duurloop van 60 minuten was in dit geval een mooie opstart van een nieuwe week.

meer lezen 0 commentaren